تبلیغات
گَه گِدگ جُوِینه - اُوسَنه های نان ارزن خوردن مردم جوین
 
گَه گِدگ جُوِینه
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : علی اکبر ملایجردی

    درروزگاران قدیم که گندم به دست آمده درتابستان کفاف خرج زمستان رانمی داده است؛مردم جوین ،کشت تابستانه رابه کاشت ارزن(دارو=تیگی)اختصاص می داده اند تادرزمستان کمکی به تغذیه ی روزانه باشد.

        خاصیت ارزن یُبس(خشک ) بوده است به طوری که به هنگام رفتن به دست شویی،مردم برای قضای حاجت بامشکل روبرو بوده اند وباید زیاد زور می زده اند.برای ساده کردن این کار شاخ بُزی را به نخی می بسته اندوازدیوار دستشویی آویزان می کرده اندتادرصورت نیازاگر نتوانستندبه صورت طبیعی دفع حدث(عَن) کنند،به وسیله ی آن شاخ مقعد(سوراخ )خود راجراحی کنند،تاازدست حدث خشکیده به طریقی خلاص شوند.

    این کار تاحدی برای مردم جدی بوده است که برای آن شعری درست کرده بوده اند:

«داروفَتِرِه ،دِیِردِلَن/سارویاقونَن یِیِردِلَن/موستارابه گِدَنجه/آخ نه نه جان دِیِردِلَن»

ترجمه:

       (به آن)فتیر ارزن می گفتند/باروغن زرد می خوردند/وهنگام رفتن به دستشویی/فریادآخ نه نه جان سر می دادند.



نوع مطلب : فرهنگ وادبیات عامیانه ی جوین، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
سه شنبه 17 مرداد 1396 12:41 ب.ظ
Wow! This blog looks exactly like my old one!
It's on a entirely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!
شنبه 26 فروردین 1396 11:09 ق.ظ
I always emailed this weblog post page to all my friends, as if like to read it next my
friends will too.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :